ZO WERK IK

“CREATIEF, VERNIEUWEND, ENTHOUSIAST, BETROUWBAAR EN VERBINDEND

Voordat het tot een samenwerking komt leer ik je graag kennen. Ik ben namelijk erg geïnteresseerd in jouw verhaal, vraag en organisatie. 

Maar ik kan me voorstellen dat jij eerst wat wil weten over mijn kenmerkende werkwijze en achtergrond.

Een frisse kijk

Klanten waarderen mij om mijn frisse kijk op zaken. Ik breng namelijk graag perspectieven in die nog niet belicht zijn. Om zo tot een scherpere analyse te komen of een effectievere oplossing.

Mijn leergierigheid en oprechte interesse brengen mij voortdurend op nieuwe ideeën of aanknopingspunten. En die breng ik graag in bij klanten.

In mijn werk van de afgelopen jaren, herken ik steeds drie stappen die nodig blijken om beweging te brengen. Ik heb er mijn motto van gemaakt:

ANDERS KIJKEN - ANDERS DENKEN - ANDERS DOEN 

Organisaties als levende systemen

Als ik naar organisaties kijk, dan probeer ik alle onderdelen mee te nemen. En zoek dan de samenhang. Waar zit de verbinding en hoe is de onderlinge uitwisseling. Deze manier van kijken naar organisaties betekent voor mij afwisselend in- en uitzomen; hoe verhoudt zich dat wat ik zie, hoor of ervaar met het groter geheel? En wat zegt mij dat?

Klinkt misschien een beetje vaag, dus ik probeer het uit te leggen.

Er is altijd zoiets als een bewust en onbewust deel in een organisatie. Ik geloof in een krachtig samenspel tussen deze twee: de bovenstroom (wat zichtbaar georganiseerd is) en de onderstroom (wat voelbaar is). Beide krachten beïnvloeden elkaar en dienen in balans te zijn voor een gezonde organisatie.

Verandering begint met de werkelijkheid nemen zoals die is.

De kern verhelderen

Ik hoor vaak terug dat ik in de complexiteit van situaties de kern naar boven weet te halen; waar gaat het nu eigenlijk om hier? Ik breng overzicht en samenhang. 

Mijn rol

Ik ga graag voor duurzame verandering. Daarom focus ik op de eigen kracht van mens en organisatie en vind het belangrijk om die te versterken. Mijn plek is tijdelijk. Dat is voor mij de meest krachtige positie om een organisatie van dienst te zijn. Omdat ik van daaruit scherper zie en in staat ben een spiegel voor te houden.

Scherp blijven

Ik blijf graag scherp op nieuwe kennis en ontwikkelingen. Dat is voor mij een teken van professionaliteit en vakmanschap. Ik lees graag en veel vakliteratuur, wissel frequent uit met vakgenoten en volg jaarlijks opleidingen en trainingen om mijn vaardigheden te verdiepen. Het helpt mij om relevant te blijven voor klanten. 

Schrijven is een fijne manier om mijn gedachten te verhelderen en structureren. Regelmatig deel ik een blogartikel. Je leest ze op deze pagina

Achtergrond

Als we gaan samenwerken, neem ik mijn volledige persoon mee. En dus ook mijn achtergrond. Daarom vertel ik daar ook wat over.

Ik ben opgegroeid in een Brabants dorp en ben de derde dochter in een gezin met vier kinderen. We woonden in een landelijke omgeving en hadden een kleine boerderij. Zorgen voor elkaar, je schouders eronder zetten en je eigen boontjes doppen; dat kreeg ik met de paplepel ingegoten en heeft me gevormd.

Net als mijn werk als verpleegkundige en leidinggevende in de gehandicaptenzorg.  

Later raakt ik geïnteresseerd in de ontwikkeling van professionals en organisaties en besloot Learning & Development te gaan studeren. 

Het is een boeiend vak waarin ik nog altijd niet ben uitgeleerd.

Yvonne Dekkers – Organisatieontwikkeling

Na jaren als opleidingsadviseur in een zorginstelling, koos ik in 2017 voor het zelfstandig ondernemerschap. Dit was  een logische stap naar meer verdieping en uitdaging in mijn eigen ontwikkeling.

Ik ben dankbaar voor iedereen die ik mag ontmoeten, het vertrouwen dat ik mag ervaren en de uitdagende opdrachten die ik met organisaties mag doen. 

Mijn ervaring in de zorg voor mensen met een beperking zit in mij verankerd. Het heeft me geleerd te denken in mogelijkheden, te waarderen wat er is en dat als vertrekpunt te nemen. 

Spreekt het je aan en wil je persoonlijk kennis maken? Bel 06-55212330 of stel je vraag via het contactformulier