HOE IK WERK

“CREATIEF, VERNIEUWEND, ENTHOUSIAST, BETROUWBAAR EN VERBINDEND

Persoonlijk contact is voor mij de basis voor samenwerking. Ik maak graag kennis met jouw verhaal, vraag en organisatie in een persoonlijk gesprek.

Maar wellicht wil je eerst wat meer weten over mij en mijn kenmerkende werkwijze en achtergrond:

Mijn werkwijze

Typisch is mijn frisse kijk, gevoed door nieuwe kennis en inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling. Mijn leergierigheid brengt me voortdurend op nieuwe aanknopingspunten die organisaties verder kunnen helpen. 

In de verbeterprojecten waar ik aan werk, herken ik steeds de drie stappen die nodig blijken om werkelijke verandering te realiseren. Ze zijn inmiddels mijn motto geworden en ik heb ze eenvoudig gevat in onderstaand model:

Organisatie als levend systeem

Ik kijk op een integrale manier naar organisaties, wat wil zeggen dat ik verder kijk. Ik zie een ‘levend’ systeem, waarbij alles met elkaar in verbinding staat en met elkaar uitwisselt. Deze manier van kijken naar organisaties maakt dat ik afwisselend in- en uitzoom; hoe verhoudt zich dat wat ik zie, hoor of ervaar met het groter geheel? Alles krijgt betekenis in het geheel.

Er is altijd zoiets als een bewust en onbewust deel in een organisatie. Ik geloof in een krachtig samenspel tussen deze twee: de bovenstroom (wat zichtbaar georganiseerd is) en de onderstroom (wat voelbaar is). Beide krachten beïnvloeden elkaar en dienen in balans te zijn voor een gezonde organisatie.

verandering begint met de werkelijkheid nemen zoals die is

De kern verhelderen

Ik hoor vaak terug dat ik in de complexiteit van situaties de kern naar boven weet te halen; waar gaat het nu eigenlijk om hier? Ik breng overzicht en samenhang.

Mijn rol

Ik waardeer de eigen kracht van mens en organisatie en vind het belangrijk die te benutten. Mijn plek is tijdelijk. Dat is voor mij de meest krachtige positie om een organisatie van dienst te zijn. Omdat ik van daaruit scherper zie en in staat ben een spiegel voor te houden.

Het is van belang om mijn kennis over organisatieontwikkeling voortdurend te blijven ontwikkelen. Dat is voor mij een teken van professionaliteit en vakmanschap. Ik lees graag en veel vakliteratuur, wissel frequent uit met vakgenoten en volg jaarlijks opleidingen en trainingen om mijn vaardigheden te verdiepen. Het helpt mij om scherp te blijven. 

Het schrijven van blogs is een fijne manier om mijn gedachten te verhelderen en verdiepen. Ik doe dit graag. Het biedt jou inzicht in mijn ervaringen en manier van kijken daarop.

Achtergrond

Ik ben opgegroeid in een Brabants dorp en ben de derde dochter in een gezin met vier kinderen. We woonden in een landelijke omgeving en hadden een kleine boerderij. Zorgen voor elkaar, je schouders eronder zetten en je eigen boontjes doppen; dat kreeg ik met de paplepel ingegoten en heeft me gevormd.

Net als mijn werk als verpleegkundige en leidinggevende in de gehandicaptenzorg.  

Later besloot ik mij verder te verdiepen in de ontwikkeling van professionals en organisaties en besloot Learning & Development te gaan studeren. 

Zowel groei als de mens staan voor mij altijd centraal.

Yvonne Dekkers – Organisatieontwikkeling

Na jaren als opleidingsadviseur in een zorginstelling, koos ik in 2017 voor het zelfstandig ondernemerschap. Dit was  een logische stap naar meer verdieping en uitdaging in mijn eigen ontwikkeling als mens en als professional. 

Ik ben dankbaar voor iedereen die ik mag ontmoeten, het vertrouwen dat ik mag ervaren en de uitdagende opdrachten die ik met organisaties mag doen. 

Mijn ervaring in de zorg voor mensen met een beperking zit in mij verankerd. Het heeft me geleerd te denken in mogelijkheden, te waarderen wat er is en dat als vertrekpunt te nemen. 

Spreekt het je aan en wil je persoonlijk kennis maken? Bel 06-55212330 of stel je vraag via het contactformulier.