HOE IK WERK

“CREATIEF, VERNIEUWEND, ENTHOUSIAST, BETROUWBAAR EN VERBINDEND

Persoonlijk contact is voor mij een basis voor samenwerking. In een persoonlijke gesprek maak ik daarom graag kennis met jouw verhaal, vraag en organisatie.

Wil je alvast meer weten over mij, mijn kenmerkende werkwijze en achtergrond? Lees dan verder.

Mijn werkwijze

Kenmerkend is mijn frisse kijk, die ik blijf voeden met nieuwe kennis en inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling. Mijn leergierigheid brengt me voortdurend op nieuwe aanknopingspunten die organisaties verder kunnen helpen. 

Geen one size fits all. 

In de verbeterprojecten waar ik aan werk, herken ik steeds drie stappen die nodig blijken om werkelijke verandering te realiseren. Ze zijn inmiddels mijn motto geworden:

ANDERS KIJKEN - ANDERS DENKEN - ANDERS DOEN 

Organisaties als levende systemen

Ik kijk integraal naar organisaties, en zoek naar de samenhang. Ik zie een ‘levend’ systeem, waarbij alles met elkaar in verbinding staat en met elkaar uitwisselt. Deze manier van kijken naar organisaties betekent voor mij afwisselend in- en uitzomen; hoe verhoudt zich dat wat ik zie, hoor of ervaar met het groter geheel? Alles krijgt betekenis in dat geheel.

Er is altijd zoiets als een bewust en onbewust deel in een organisatie. Ik geloof in een krachtig samenspel tussen deze twee: de bovenstroom (wat zichtbaar georganiseerd is) en de onderstroom (wat voelbaar is). Beide krachten beïnvloeden elkaar en dienen in balans te zijn voor een gezonde organisatie.

Verandering begint met de werkelijkheid nemen zoals die is.

De kern verhelderen

Ik hoor vaak terug dat ik in de complexiteit van situaties de kern naar boven weet te halen; waar gaat het nu eigenlijk om hier? Ik breng overzicht en samenhang.

Mijn rol

Ik waardeer de eigen kracht van mens en organisatie en vind het belangrijk om die te benutten. Mijn plek is tijdelijk. Dat is voor mij de meest krachtige positie om een organisatie van dienst te zijn. Omdat ik van daaruit scherper zie en in staat ben een spiegel voor te houden.

Scherp blijven

Het is van belang om mijn kennis over organisatieontwikkeling voortdurend te blijven ontwikkelen. Dat is voor mij een teken van professionaliteit en vakmanschap. Ik lees graag en veel vakliteratuur, wissel frequent uit met vakgenoten en volg jaarlijks opleidingen en trainingen om mijn vaardigheden te verdiepen. Het helpt mij om scherp te blijven. 

Schrijven is een fijne manier om mijn gedachten te verhelderen en structureren. Soms deel ik dit in de vorm van een blogartikel. Je leest ze op deze pagina

Achtergrond

Ik ben opgegroeid in een Brabants dorp en ben de derde dochter in een gezin met vier kinderen. We woonden in een landelijke omgeving en hadden een kleine boerderij. Zorgen voor elkaar, je schouders eronder zetten en je eigen boontjes doppen; dat kreeg ik met de paplepel ingegoten en heeft me gevormd.

Net als mijn werk als verpleegkundige en leidinggevende in de gehandicaptenzorg.  

Later besloot ik mij te verdiepen in de ontwikkeling van professionals en organisaties en besloot Learning & Development te gaan studeren. 

Zowel groei, als de mens staan voor mij altijd centraal.

Yvonne Dekkers – Organisatieontwikkeling

Na jaren als opleidingsadviseur in een zorginstelling, koos ik in 2017 voor het zelfstandig ondernemerschap. Dit was  een logische stap naar meer verdieping en uitdaging in mijn eigen ontwikkeling als mens en als professional. 

Ik ben dankbaar voor iedereen die ik mag ontmoeten, het vertrouwen dat ik mag ervaren en de uitdagende opdrachten die ik met organisaties mag doen. 

Mijn ervaring in de zorg voor mensen met een beperking zit in mij verankerd. Het heeft me geleerd te denken in mogelijkheden, te waarderen wat er is en dat als vertrekpunt te nemen. 

Spreekt het je aan en wil je persoonlijk kennis maken? Bel 06-55212330 of stel je vraag via het contactformulier