HOE IK WERK

” CREATIEF, VERNIEUWEND, ENTHOUSIAST, BETROUWBAAR EN VERBINDEND

Persoonlijk contact is voor mij de basis voor samenwerking. Ik maak daarom graag kennis met jouw verhaal, vraag en organisatie en kom graag bij je langs voor een persoonlijke kennismaking.

Op deze pagina lees je alvast wat over mij en mijn kenmerkende werkwijze en achtergrond:

Mijn werkwijze

Typisch aan mij is mijn frisse kijk, gevoed door nieuwe kennis en inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling. Ik sta open voor wat er is en toon denk- en doekracht bij het zetten van de nodige stappen.

In de vele verbeterprojecten waar ik aan werkte, herken ik steeds de volgende drie stappen om werkelijke verandering te realiseren, eenvoudig gevat in onderstaand model:

Organisatie als levend systeem

Ik heb een integrale kijk op organisaties. Ik zie ze als levend systeem, waarbij alles met elkaar in verbinding staat en met elkaar interacteert. Dit perspectief op organisaties maakt dat ik afwisselend inzoom en uitzoom; hoe verhoudt zich dat wat ik zie, hoor of ervaar met het groter geheel? Alles krijgt betekenis in het geheel.

Er is altijd zoiets als een bewust en onbewust deel in een organisatie. Ik geloof in een krachtig samenspel tussen deze twee: de bovenstroom (wat zichtbaar georganiseerd is) en de onderstroom (wat voelbaar is). Beide krachten beïnvloeden elkaar en dienen in balans te zijn voor een gezonde organisatie.

verandering begint met de werkelijkheid nemen zoals die is

De kern verhelderen

Ik hoor vaak terug dat ik in de complexiteit van situaties de kern naar boven weet te halen; waar gaat het nu eigenlijk om hier? Ik breng overzicht en samenhang.

Mijn rol

Ik waardeer de eigen kracht van mens en organisatie en voel me op mijn best op een tijdelijke plek. Dat is voor mij de meest krachtige positie om een organisatie van dienst te zijn. Omdat ik van daaruit scherper zie en in staat ben een spiegel te bieden.

Het is voor mij heel belangrijk om mijn kennis over organisatieontwikkeling voortdurend te blijven ontwikkelen. Dit doe ik door het lezen van vakliteratuur, intervisie met vakgenoten en het volgen van opleidingen en trainingen. Het is noodzakelijk om scherp te blijven. 

Het schrijven van blogs is een fijne manier om mijn gedachten te verhelderen en verdiepen. Tegelijkertijd bied het jou een inkijk in mijn ervaringen en manier van kijken daarop.

Achtergrond

Ik ben opgegroeid in een Brabants dorp en ben de derde dochter in een gezin met vier kinderen. We woonden in een landelijke omgeving en hadden een kleine boerderij. Zorgen voor elkaar, je schouders eronder zetten en je eigen boontjes doppen; dat kreeg ik met de paplepel ingegoten.

Ik ging werken als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg, later als leidinggevende.  

Omdat ik de ontwikkeling en groei van mensen en organisaties zo boeiend vond, besloot ik mij daarin verder te ontwikkelen en Learning & Development te gaan studeren.

Yvonne Dekkers – Organisatieontwikkeling

Nadat ik jaren als opleidingsadviseur in een zorginstelling werkte, koos ik in 2017 voor het zelfstandig ondernemerschap. Dit was voor mij een logische stap naar meer verdieping en uitdaging in mijn eigen ontwikkeling als mens en als professional. 

Ik ben enorm dankbaar voor de mensen die ik mag ontmoeten, het vertrouwen dat ik telkens weer mag ervaren en de uitdagende opdrachten die ik met organisaties doe.

In mijn hart draag ik de ervaring met de zorg voor mensen met een beperking altijd met me mee. Zo denk ik altijd in mogelijkheden, waardeer wat er is en neem dat als vertrekpunt. 

Spreekt mijn werkwijze je aan en heb je interesse in een kennismaking? Bel dan 06-55212330 of stel je vraag via het contactformulier.