TEAM – TALENT

Bereik je doelen met plezier door talentgericht samen te werken

Plezierig samenwerken

Goed werk leveren

Tevreden klanten 

Bijdragen aan een groter geheel

 

Ieder team is uniek

Ieder team draagt op zijn eigen unieke wijze bij aan de doelen van de organisatie. Dit wordt gevormd door de samenstelling van individuen die allemaal hun eigenheid meebrengen. Het is een utopie om te streven naar rust en stabiliteit. Een team is continue in beweging, door veranderingen van binnenuit of van buitenaf.

Wanneer je als team de werkzaamheden zoveel mogelijk afstemt op ieders talent, creëer je een werkomgeving waar met energie en plezier gewerkt wordt aan de beste resultaten.

 

Diversiteit

We werken allemaal graag samen met mensen die lijken op wie we zelf zijn. Toch weten we dat het beter is wanneer het team bestaat uit mensen met verschillende kwaliteiten. Maar in de praktijk leveren juist die verschillen het meeste gedoe op. Omdat we alsmaar proberen de ander te veranderen, te laten werken zoals we zelf graag werken.

De kracht van een goed werkend team zit in de mate waarin teamleden kunnen omgaan met de onderlinge verschillen en deze kunnen benutten.

 

Talentgericht samenwerken begint bij zelfbewuste teamleden die beschikken over een stevige dosis zelfkennis. En die in staat zijn elkaars talenten te erkennen en te benutten. Een ander kunnen we namelijk niet veranderen, maar wel de manier waarop we naar die ander kijken en met die ander omgaan.

Door middel van coaching en training leer ik teams en leidinggevenden hoe zij kunnen werken vanuit hun talent om succesvol en plezierig samen te werken aan resultaten.

 

Teamontwikkeling

Na het vaststellen van de gezamenlijke ambitie, leren teamleden hun eigen en elkaars talenten ontdekken. Deze worden vervolgens gekoppeld aan taken en werkzaamheden. Het uitgangspunt is dat iedereen zoveel mogelijk zijn/haar talenten benut ten dienste van de ambitie. Iedereen draagt dus bij vanuit zijn sterke punten. Op die manier ontstaat er energie en voldoening en wordt het teamresultaat vergroot.

Specifieke en veel terugkerende thema’s kunnen uitgelicht worden in de vorm van workshops of coaching. Denk aan resultaatgericht samenwerken (afdelingsoverstijgend of projectmatig), communicatie, omgaan met veranderingen.

 

Teambuilding

Wil je kennismaken met talentgericht samenwerken en dit in een luchtig jasje steken? Als onderdeel van teambuilding verzorg ik een workshop waarin je als team aan de slag gaat met het ontdekken van ieders talent. Het genereert veel positieve energie en versterkt de onderlinge verhoudingen. Ik ontwikkel een programma op maat voor jouw team.

Er zijn diverse mogelijkheden, neem gerust contact op en vertel mij je wensen.

[contact_bank form_id=1 show_title=true show_desc=false]