Stop met goede voornemens

NGJPG4HIW5Heb jij het ook zo gehad met goede voornemens? Omdat er toch nooit wat van terecht komt? Om teleurstelling te voorkomen, besluit je te stoppen met het maken
van goede voornemens. Lekker makkelijk: vrijblijvend, geen enkele druk, heerlijk! Flierefluitend het nieuwe jaar in en maar zien wat er gaat gebeuren.

Dit heeft echter ook een keerzijde; aan het einde van het jaar kom je tot de conclusie dat er niets terecht is gekomen van wat je eigenlijk graag zou willen. Er is niets veranderd. Met ook nu teleurstelling als gevolg.

Het maakt dus eigenlijk niet zo veel uit of je voornemens maakt of niet. Ik geloof dat ‘iets bereiken’ gaat over dingen DOEN. Acties die jou dichter bij je wens of verlangen brengen. Een voornemen alleen is niet genoeg en afwachten tot het vanzelf komt ook niet. Zonder actie verandert er namelijk niets!

Geen voornemen dus, maar een wens én een plan!

Wanneer je namelijk écht iets wil bereiken, vertaal je je wens naar een plan met acties. Hieronder een paar simpele stappen die je hierbij helpen:

STAP 1 WAT WIL JE ÉCHT GRAAG BEREIKEN?

blog voornemens 1

 

 

STAP 2 MET WIE GA JE HET DELEN?

blog voornemens 2

 

 

STAP 3 WELKE KLEINE STAPPEN GA JE ALS EERSTE ZETTEN?

blog voornemens 3

 

 

STAP 4 HOE HOUD JE JE AAN JE PLAN?

blog voornemens 4

 

 

STAP 5 ZET JE EERSTE STAP!
blog voornemens 5

 

De manier waarop jij je plan uitwerkt, maakt niet uit: doe het op een manier die voor jou werkt. Maar DOE het en zorg dat je er niet onderuit kunt!

En krijg je toch de kriebels bij de gedachte aan een plan? Dan is je wens misschien nog niet klaar voor uitvoering. Maak het eens kleiner, hak het in stukjes en voel met welk stukje je wél al kunt beginnen.

Hoewel het realiseren van wensen vooral leuk is, kan het ook spannend zijn. Zolang het in je hoofd zit, is het lekker veilig en kan je niets gebeuren. Maar zodra je er werk van gaat maken, kan dat kwetsbaar voelen. Realiseer je dat niets in het leven vanzelf gaat:

 

If it doesn’t challenge you, it won’t change you

Wat WENS jij voor jezelf in het nieuwe jaar? En wat ga jij DOEN om dit te realiseren?

 

Ik wens je veel succes en plezier toe!

Groetjes Yvonne Dekkers

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *