LEREN

Herken je dit?

  • Mensen komen niet verder dan de verplichte scholingen, je vraagt je af hoe je ze intrinsiek kunt bewegen om te leren;
  • Er is een kwaliteitsslag nodig in je organisatie;
  • Je wil groeien naar een leercultuur waar doorlopend aandacht is voor leren en ontwikkelen;
  • Je zoekt naar nieuwe manieren om mensen te laten ontwikkelen;
  • Je zoekt een expert in Leren en Ontwikkelen die snel doorziet wat er nodig is; iemand met actuele kennis en een frisse kijk op de situatie;

IK HELP JE DE BEWEGING IN DE JUISTE RICHTING TE MAKEN

Leren en ontwikkelen in organisaties

Organisatieontwikkeling is onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van je medewerkers; de mensen vormen immers de spil in je organisatie.

Het is noodzakelijk om in te blijven spelen op de ontwikkelingen waar je mee te maken krijgt. De volgende vraag staat bij ontwikkeling dan ook steeds centraal:

WAT HEBBEN WIJ NODIG OM ONS WERK GOED TE DOEN, NU EN IN DE TOEKOMST?

Visie op leren en ontwikkelen

In organisaties is leren nooit een doel op zich, maar een manier om je werk beter te kunnen doen. Het helpt je wanneer je vastloopt in je werkzaamheden, nieuwe uitdagingen op je pad komen en als je door wil groeien in je vak. Leren is dus direct gekoppeld aan het werk. En vaak leren we eigenlijk onbewust, gewoon door ons werk te doen.

In sommige gevallen is een vorm van leren het beste antwoord op een probleem of ambitie van een organisatie, team of individu. Simpelweg omdat er behoefte is aan nieuwe kennis en vaardigheden. In dat geval help ik je de meest aantrekkelijke en efficiënte leeroplossing te ontwikkelen, waarmee mensen de gevraagde competenties eigen kunnen maken.

Helaas lost een cursus of opleiding het probleem in de werksituatie niet altijd op. Uit onderzoek blijkt namelijk dat in 80% van de gevallen blokkades in de

(werk-)omgeving de oorzaak zijn en niet een competentie-tekort.

Om te voorkomen dat je voor niets een leeroplossing inzet voor een werkprobleem, help ik je altijd eerst helder te krijgen wat het probleem precies is en welk resultaat je wil realiseren. Daar zit het aanknopingspunt voor de impact die leren kan hebben: speelt een competentie-tekort een rol? Zo ja, wat moet er dan geleerd worden en hoe kan dit het beste geleerd worden?

 

IK DAAG DE TRADITIONELE GEDACHTEN OVER LEREN EN ONTWIKKELEN UIT, ZODAT ER RUIMTE KOMT VOOR NIEUWE INZICHTEN EN EFFECTIEVERE OPLOSSINGEN

Wat bied ik?

Ik pak projecten op, ontwikkel leertrajecten, werk een tijdje mee om een vernieuwde visie te introduceren of coach je opleidingsafdeling naar een vernieuwde koers. Van visieontwikkeling tot het verzorgen van opleidingsprogramma’s, soepel schakelend tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau; een generalist in het HRD-vakgebied.

 

Visie op leren – Organiseren van leren en ontwikkelen – Leercultuur – Interne academie – Werkplekleren – Blended Learning – Leren in het werk – Opleidingsprogramma’s – Kennisdelen

 

Bel 06-55212330 of stel direct je vraag via het contactformulier op de website. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking!