MIJN KIJK OP LEREN EN ONTWIKKELEN

LATEN WE LEREN WEER ALS VANZELFSPREKEND ONDERDEEL VAN ONS WERK GAAN ZIEN

Omdat alles om ons heen sneller verandert, moeten we onze kennis en vaardigheden ook voortdurend doorontwikkelen. Vaak is onderwijs of opleiding daar niet het juiste antwoord op. Gelukkig kunnen we ook op heel veel andere manieren leren en ontwikkelen in ons werk.

Dat werk zelf biedt ons namelijk een geweldige, leerrijke omgeving. En wat mij betreft gaan we die omgeving veel meer benutten.

DENKBEELDEN OVER LEREN

Ik daag je uit om de traditionele denkbeelden over leren wat meer los te laten. Het is de hoogste tijd dat we met meer creativiteit en focus omgaan met wat medewerkers nodig hebben om hun werk goed te doen. 

LEREN ÍN EN DICHTBIJ HET WERK

Leren ín het werk is een ontwikkeling die sterk in opkomst is. Eigenlijk een beetje zoals vroeger. Maar dan met de toevoeging van hedendaagse inzichten en vormen. Juist het mixen van leervormen en het gebruik van technologische middelen bij leren is de toekomst.

De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering van leren gaan razendsnel en kunnen overweldigend zijn. Want wat past nu bij jouw organisatie? 

Ik help je helder te krijgen wat relevant is voor jouw organisatie en jouw mensen. En wat een volgende stap kan zijn.

Want zodra we anders gaan kijken en anders gaan denken ontstaan er bewegingen die maken dat we het leren ook anders gaan organiseren. Op een manier die veel beter aansluit bij zowel de mensen als de organisatie.

Wil je deze beweging op gang brengen in jouw organisatie? Ik begeleid je graag bij alle stappen die je wil zetten.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN KENNISMAKING