Leermogelijkheden ín het werk | De essentie van werkplekleren

Er wordt veel gesproken over werkplekleren. Niet zelden om iets te verkopen als een systeem of methode die het zou ondersteunen. Ik praat liever met klanten over de betekenis die er achter zit: leren als onderdeel van het werk. En probeer mee te denken in praktische oplossingen om dit meer vanzelfsprekend te maken. Dit begint met anders kijken naar leren én naar het werk!

werkplekleren

Bedrijven grijpen snel naar een training of opleiding als er iets geleerd moet worden. 

Dat is niet zo vreemd, gezien het grote aanbod van trainingen en opleidingen; meer dan 3.000 aanbieders!

Helaas vinden ondernemers de daadwerkelijke toepassing van wat er in trainingen en opleidingen geleerd wordt in de praktijk vies tegenvallen.

Je kunt het ook anders aanpakken!

Voor mij begint leren ín het werk. Door het leren ook dáár te organiseren voorkom je het probleem van toepassing.
Maar ook zonder te organiseren wordt er geleerd. Maar liefst 94% van de kennisontwikkeling vindt plaats in het werk, slechts 6% daarbuiten.

Als je dat weet, ga je je blik verplaatsen naar de dagelijkse werkomgeving. Waar liggen dan de kansen verscholen die ontwikkeling en kennisdeling stimuleren. 

Het gaat er bijvoorbeeld om de werkomgeving anders in te richten, meer te praten over de resultaten, vooruit te denken en een werksfeer te creëren waar uitwisseling mogelijk is. 

In ieder bedrijf liggen weer andere mogelijkheden, het vraagt dus echt maatwerk. Maar weet ook dat kleine, ogenschijnlijk eenvoudige acties al een beweging op gang kunnen brengen met veel impact. Doe het wel heel doelgericht en zorg voor een plan!

Een paar eenvoudige acties om werkplekleren praktisch te maken: 

  • Vorm eens (tijdelijk) andere samenwerkingsduo’s;
  • Neem een werknemer uit de werkplaats mee naar een evaluatie met een klant;
  • Organiseer na afronding van een project een pizza-moment om met elkaar terug te kijken: wat ging goed en waar zitten verbeterpunten?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee je de ontwikkeling van mensen stimuleert zonder ze naar een cursus te sturen. Maar er liggen nog veel meer kansen voor leren en kennisdeling dan je mogelijk in de gaten hebt!

De opbrengst is dat het bijdraagt aan meer motivatie en tevredenheid onder je mensen. Je wordt aantrekkelijker voor nieuwe, jonge instroom en mensen blijven langer.

En niet te vergeten verhoogt het de productiviteit en kwaliteit wanneer je mensen voortdurend blijven leren en ontwikkelen in hun werk.

Kortom: werkplekleren is een breed begrip, maar kun je heel praktisch vormgeven. Simpelweg door anders te kijken en te durven experimenteren. 

MAAK ER WERK VAN MET SUBSIDIE

Ben jij een MKB-ondernemer en wil jij SLIM investeren in de ontwikkeling van je mensen én van je bedrijf?

Met behulp van de aantrekkelijke SLIM-subsidie licht ik je bedrijf door, maak een plan en bedenk SLIMME manieren om structureel te werken aan de groei en ontwikkeling van je mensen én je bedrijf! 

Meer over de SLIM-subsidie en wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *