Leermogelijkheden ín het werk

Bedrijven grijpen snel naar een training of opleiding als er iets geleerd moet worden. 

Dat is niet zo vreemd, gezien het grote aanbod van trainingen en opleidingen; meer dan 3.000 aanbieders!

Helaas vinden ondernemers de daadwerkelijke toepassing van wat er in trainingen en opleidingen geleerd wordt in de praktijk vies tegenvallen.

Je kunt het ook anders aanpakken!

Voor mij begint leren ín het werk. Door het leren ook dáár te organiseren voorkom je het probleem van toepassing.
Maar ook zonder te organiseren wordt er geleerd. Maar liefst 94% van de kennisontwikkeling vindt plaats in het werk, slechts 6% daarbuiten.

Als je dat weet, ga je je blik verplaatsen naar de dagelijkse werkomgeving. Waar liggen dan de kansen verscholen die ontwikkeling en kennisdeling stimuleren. 

Het gaat er bijvoorbeeld om de werkomgeving anders in te richten, meer te praten over de resultaten, vooruit te denken en een werksfeer te creëren waar uitwisseling mogelijk is. 

In ieder bedrijf liggen weer andere mogelijkheden, het vraagt dus echt maatwerk. Maar weet ook dat kleine, ogenschijnlijk eenvoudige acties al een beweging op gang kunnen brengen met veel impact. Doe het wel heel doelgericht en zorg voor een plan!

Een paar eenvoudige acties waar je direct mee kunt beginnen:

  • Vorm eens (tijdelijk) andere samenwerkingsduo’s;
  • Neem een werknemer uit de werkplaats mee naar een evaluatie met een klant;
  • Organiseer na afronding van een project een pizza-moment om met elkaar terug te kijken: wat ging goed en waar zitten verbeterpunten?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee je de ontwikkeling van mensen stimuleert zonder ze naar een cursus te sturen. Maar er liggen nog veel meer kansen voor leren en kennisdeling dan je mogelijk in de gaten hebt!

De opbrengst is dat het bijdraagt aan meer motivatie en tevredenheid onder je mensen. Je wordt aantrekkelijker voor nieuwe, jonge instroom en mensen blijven langer.

En niet te vergeten verhoogt het de productiviteit en kwaliteit wanneer je mensen voortdurend blijven leren en ontwikkelen in hun werk.

MAAK ER WERK VAN MET SUBSIDIE

Ben jij een MKB-ondernemer en wil jij SLIM investeren in de ontwikkeling van je mensen én van je bedrijf?

Met behulp van de aantrekkelijke SLIM-subsidie licht ik je bedrijf door, maak een plan en bedenk SLIMME manieren om structureel te werken aan de groei en ontwikkeling van je mensen én je bedrijf! 

Meer over de SLIM-subsidie en wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen.

5 manieren om van je bedrijf een leerrijke omgeving te maken

Een heikel punt voor MKB-ondernemers: Mensen vrijmaken om naar een cursus te gaan. Het hakt er nogal in als je mensen één of meer dagen moet missen. Je vraag je af of dat nou echt nodig is en of het niet anders kan. Nou, ik heb goed nieuws! Je mensen hoeven namelijk écht niet altijd de deur uit om zich te ontwikkelen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *