Leermogelijkheden ín het werk

Leermogelijkheden worden té veel buiten het bedrijf gezocht.

MKB-bedrijven grijpen vaak naar een training of opleiding als er iets geleerd moet worden. 

Dit ligt ook voor de hand, want aanbod lijkt vraag te creëren; meer dan 3.000 aanbieders van trainingen en opleidingen doen er alles aan om hun aanbod aan de man te brengen.

Helaas vinden ondernemers de daadwerkelijke toepassing van wat er geleerd wordt in de praktijk vies tegenvallen.

Je kunt het ook anders aanpakken!

Zo begint leren voor mij ín het werk. Door het leren ook dáár te organiseren voorkom je het probleem van toepassing.
Maar ook zonder te organiseren wordt er geleerd. Maar liefst 94% van de kennisontwikkeling vindt plaats in het werk, slechts 6% daarbuiten.

Als je dat weet, dan zul je je blik moeten verplaatsen naar de dagelijkse werkomgeving. Kijk eens naar de kansen die daar liggen verscholen om ontwikkeling en kennisdeling te stimuleren. 

Het gaat erom de werkomgeving soms anders in te richten, meer te praten over de resultaten, vooruit te denken en een werksfeer te creëren waar uitwisseling mogelijk is. 

In ieder bedrijf liggen andere mogelijkheden, het vraagt dus echt maatwerk. Maar weet ook dat kleine, ogenschijnlijk eenvoudige acties al een beweging op gang kunnen brengen met veel impact. Doe het wel heel doelgericht en zorg voor een plan!

Een paar eenvoudige acties:

  • Vorm tijdelijk andere samenwerkingsduo’s;
  • Neem een werknemer uit de werkplaats mee naar een evaluatie met een klant;
  • Organiseer na afronding van een project een pizza-moment om met elkaar terug te kijken: wat ging goed en waar zitten verbeterpunten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee je de ontwikkeling van mensen stimuleert zonder ze naar een cursus te sturen. Er liggen dus meer kansen voor leren en kennisdeling dan je denkt!

De opbrengst is dat het bijdraagt aan meer motivatie en tevredenheid onder je mensen. Je wordt aantrekkelijker voor nieuwe, jonge instroom en mensen blijven langer.

En niet te vergeten verhoogt het de productiviteit en kwaliteit wanneer je mensen voortdurend blijven leren en ontwikkelen in hun werk.

MAAK ER WERK VAN MET SUBSIDIE

Ben jij een MKB-ondernemer en wil jij SLIM investeren in de ontwikkeling van je mensen én van je bedrijf?

Met behulp van de aantrekkelijke SLIM-subsidie licht ik je bedrijf door, maak een plan en bedenk SLIMME manieren om structureel te werken aan de groei en ontwikkeling van je mensen én je bedrijf! 

Meer over de SLIM-subsidie en wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen.

5 manieren om van je bedrijf een leerrijke omgeving te maken

Een heikel punt voor MKB-ondernemers: Mensen vrijmaken om naar een cursus te gaan. Het hakt er nogal in als je mensen één of meer dagen moet missen. Je vraag je af of dat nou echt nodig is en of het niet anders kan. Nou, ik heb goed nieuws! Je mensen hoeven namelijk écht niet altijd de deur uit om zich te ontwikkelen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *