BEELDSESSIE

Een beeldsessie helpt organisaties op een interactieve en eigentijdse manier betekenis te geven aan de gewenste verandering

Een goed gesprek; constructief en gericht op het formuleren van eigen uitkomsten waar iedereen achter staat. Een vertaling van een gewenste verandering naar de eigen dagelijkse praktijk aan de hand van aansprekende beelden; wat betekent het voor ons en hoe willen wij hier vorm aan geven? Wat gaan wij doen?

Resultaat = eigenaarschap op de verandering.

Beeldsessie in het kort

Een beeldsessie faciliteert het goede gesprek met behulp van levendige beelden op een beeldtafel. Met een selecte groep bekijk, bespreek en kies je beelden die betekenis geven aan het vraagstuk. Iedereen neemt actief deel aan de dialoog, wat deze werkvorm bijzonder en effectief maakt.

Aan het eind is er een gezamenlijk beeld over de probleemstelling, visie of verbeterpunten waar men mee aan de slag gaat. Verandering van binnenuit.

Een beeldsessie wordt zorgvuldig voorbereid met de opdrachtgever; wat is het vraagstuk, wat is de context en wat willen jullie bereiken? Een beeldsessie kan volledig op maat worden gemaakt voor jouw organisatie.

Het kan ingezet worden voor 1 groep of team tot aan een hele organisatie, waarbij alle teams/afdelingen dezelfde ontwikkeling doorlopen rond een thema.

Geschikt voor

Denk aan vraagstukken die organisatie-breed spelen en waarbij je veel teams/afdelingen een bepaalde beweging wilt laten doormaken.

Het leent zich uitstekend voor een bottom-up veranderstrategie ; je wil niet opleggen hoe ze het moeten gaan doen, maar teams helpen om de betekenis van de verandering met elkaar te laden zodat ze er zelf vorm en inhoud aan kunnen geven in de dagelijkse werkpraktijk.

Een van de actuele thema’s is Vitaliteit & Inzetbaarheid

WERKKRACHTSESSIES

Andere wensen of thema’s? Ook mogelijk, ik maak het graag op maat voor jouw organisatie!

De kracht van beelden

Binnen de Neurowetenschappen zijn spectaculaire ontdekkingen gedaan op het gebied van de werking van het brein. Ontdekkingen die een invloed hebben op de effectiviteit van ons leren en handelen. Een beeldsessie sluit aan bij de 6 principes van Breinleren: Emotie, Zintuiglijk Rijk, Creatie, Focus, Herhalen en Voortbouwen. Dat maakt het een krachtig middel voor team- en organisatieontwikkeling.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op voor meer informatie of om direct een kennismakingsafspraak te maken.