YVONNE


Sinds 2014 werk ik als zelfstandig coach en adviseur op het gebied van leren en ontwikkelen voor mens en organisatie.

Wat mij drijft? Ik heb veel interesse in alles wat te maken heeft met menselijk gedrag; waarom doen mensen wat ze doen en hoe kun je dat positief beïnvloeden in de richting die wenselijk is?

Ik geloof dat we allemaal op onze eigen unieke wijze van betekenis willen en kunnen zijn voor onze omgeving. Hiervoor hebben we ons talent gekregen, wat we enkel hoeven te voeden en te benutten.

We zijn echter van nature geneigd ons te richten op wat niet goed gaat en proberen dat te ontwikkelen. Terwijl onszelf ontwikkelen op onze sterke punten tot veel meer voldoening, energie en geluk leidt.

Mijn eigen loopbaan

In 2009 verloor ik, vanwege een reorganisatie, mijn baan als leidinggevende in de zorg. Ik besloot vanaf dat moment mijn ontwikkeling en loopbaan in eigen hand te nemen en zag het als een kans om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Ondanks de onzekerheden, voelde het alsof de wereld weer voor me open lag.

Ik ontdekte wat ik echt leuk vond; de ontwikkeling en groei van mensen en organisaties.

Nu al mijn talenten bij elkaar komen en ik de leukste elementen uit eerdere functies bij elkaar kan brengen, haal ik veel voldoening en plezier uit mijn werk. Mijn roots liggen in de zorgverlening voor mensen met een meervoudige beperking en nog altijd denk ik daar met warme gevoelens aan terug.

Na mijn studie Opleidingskunde besloot ik een eigen adviespraktijk op te zetten naast mijn vaste baan, wat mij speelruimte gaf om mijn eigen visie verder te ontwikkelen.

Sinds 2017 werk ik volledig als zelfstandig adviseur en procesbegeleider voor organisaties in zorg en welzijn. Mijn achtergrond in de zorg helpt mij voortdurend om goed aan te blijven sluiten bij waar het werkelijk om gaat; de zorg is mensenwerk.

Mijn talenten

Ik ben op mijn best wanneer ik mijn talenten zoveel mogelijk kan inzetten in mijn werk. Dan kan ik van betekenis zijn voor anderen en bijdragen aan het groter geheel. Ik geef je een inkijkje in mijn natuurlijke manier van denken en doen:

Door mijn sterke drive om nieuwe dingen te ontdekken werk ik me snel in, in nieuwe materie en heb ik een groot aanpassingsvermogen. Iets nieuws leren, starten of uitdiepen geeft mij veel energie;

Ik bruis van de ideeën, ben creatief en zie altijd mogelijkheden. Voor een goede brainstormsessie waarin ik ‘out of the box’ mag denken mag je mij wakker maken;

Ik ben een conceptuele denker: daar waar dingen troebel of complex lijken, breng ik verheldering aan. Ik doorzie verbanden en patronen snel en weet vaak wat er nodig is. Ik help anderen de kern van de vraag naar boven te halen ; waar draait het hier echt om? Dit zet ik bijvoorbeeld in bij visie-ontwikkeling;

Ik breng mensen in beweging door hen te stimuleren in hun ontwikkeling. Door te prikkelen met nieuwe kennis en inzichten en eenieder te laten geloven in de kracht van eigen mogelijkheden. Ik doorbreek patronen door andere perspectieven aan te reiken, want door anders te kijken ga je anders denken en anders doen;

Ik ben graag in gesprek over onderwerpen die echt ergens over gaan, soms met een vleugje humor. Vertrouwen een basisvoorwaarde voor samenwerking. Ik verbind me met mensen vanuit de waarden respect, integriteit en gelijkwaardigheid.

Wanneer je nieuwsgierig bent en denkt dat mijn manier van denken en doen past bij het vraagstuk dat speelt in jouw organisatie, dan maak ik graag kennis met je. Neem gerust contact op voor een afspraak.

    

‘Waar je talenten en de behoefte in de wereld elkaar kruisen, ligt je roeping’

Aristoteles