YVONNE

CREATIEF, VERNIEUWEND, ENTHOUSIAST, BETROUWBAAR EN VERBINDEND

Persoonlijk contact legt de basis voor samenwerking. Ik maak graag tijd om kennis te maken met jouw verhaal, vraag, organisatie, naar jou als persoon! Laat me weten wanneer je interesse hebt in een persoonlijke ontmoeting onder het genot van een kop thee of koffie.

Wil je mij hier alvast beter leren kennen? Lees hieronder over mijn kenmerkende werkwijze en achtergrond:

Mijn kenmerkende werkwijze

Kenmerkend voor wat ik doe, is het bieden van een frisse kijk, nieuwe kennis en inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling en daadkracht bij het zetten van de nodige stappen.

In de vele verbeterprojecten waar ik de afgelopen jaren aan heb mogen werken, heb ik gemerkt dat de volgende drie stappen nodig zijn om werkelijke verandering te realiseren, eenvoudig gevat in onderstaand model:Organisatie als levend systeem

Ik heb een integrale kijk op organisaties. Zie ze als levend systeem, waarbij alles met elkaar in verbinding staat en met elkaar interacteert. Dit perspectief op organisaties maakt dat ik afwisselend inzoom en uitzoom; hoe verhoudt zich dat wat ik zie, hoor of ervaar met het groter geheel? Alles krijgt betekenis in het geheel.

Ik geloof dan ook in een krachtig samenspel tussen de bovenstroom (wat zichtbaar georganiseerd is) in een organisatie en de onderstroom (wat voelbaar is). Beide krachten beïnvloeden elkaar en dienen in balans te zijn voor een gezonde organisatie.

De kern verhelderen

Mensen zeggen vaak dat ik in staat ben om in de complexiteit van situaties de kern naar boven te halen; waar gaat het nu eigenlijk om hier? Ik breng overzicht, samenhang en  ontwikkel plannen.

Ik verlies mij niet in eindeloze analyses en geloof ook niet in het maken van dikke rapporten. Maar weet wel snel de vinger op de zere plek te leggen. Daar beginnen waar de meeste winst te behalen is, rekening houdend met de situatie zoals die is. Dus ook realistisch zijn.

Mijn rol

Ik waardeer de eigen kracht van mens en organisatie. Ik voel me op mijn best op een tijdelijke plek, van waaruit ik help om mens en organisatie te versterken.

Je kunt mijn rol ook wel vergelijken met die van een sherpa; iemand die de mee de route bepaalt, onderweg spiegelt en adviseert op basis van kennis en ervaring en daarmee ondersteunend is zodat de ander zijn doel kan bereiken.

Ik kies steeds die positie die ervoor zorgt dat mens en organisatie krachtiger wordt!

Mijn kennis over organisatieontwikkeling houd ik actueel door het lezen van vakliteratuur, intervisie met vakgenoten en het volgen van opleidingen en trainingen. Mezelf continue ontwikkelen houdt mij scherp en het geeft me veel voldoening wanneer ik zie dat het van toegevoegde waarde is voor mijn opdrachtgevers.

 

Achtergrond

Ik ben opgegroeid in een Brabants dorp en ben de derde dochter in een gezin met vier kinderen. We woonden in een landelijke omgeving en hadden een kleine boerderij. Zorgen voor elkaar, je schouders eronder zetten en je eigen boontjes doppen; dat kreeg ik met de paplepel ingegoten.

Niet zo gek dan ook dat ik verpleegkundige werd in de gehandicaptenzorg. Mijn drive om mijzelf verder te ontwikkelen bracht me tot leidinggevende, totdat deze baan verdween door een reorganisatie.

 

Omdat ik de de ontwikkeling en groei van mensen en organisaties zo boeiende vond, besloot ik mij daarin verder te ontwikkelen en weer te gaan studeren.

Jarenlang werkte ik als opleidingsadviseur in een grote zorginstelling.

Vervolgens ontdekte ik het ondernemerschap en ontwikkelde een eigen visie op leren en veranderen in organisaties. In 2017 hakte ik de knoop door en besloot me full-time te focussen op mijn eigen bureau in advies en begeleiding bij organisatieontwikkeling.

Ik voel me bevoorrecht om iedere dag te leren van mijn werk, creatief bezig te zijn, me vrij te voelen en met leuke mensen en organisaties samen te  werken.

Mijn ervaring in de zorg voor mensen met een beperking draag ik ook nu mee in mijn werk; ik denk in mogelijkheden, waardeer wat er is en neem dat als vertrekpunt.

 

Spreekt jou mijn werkwijze aan en heb je interesse in een kennismaking? Bel dan direct naar 06-55212330 of stel je vraag via het contactformulier. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op!